mandag, januar 19, 2009

Med aspik på menyen


Da mamma, på grunn av tidsmangel, foreslo at vi skulle droppe aspiken i år ble jeg både svett og kortpustet. For meg blir det ikke jul uten varm sjokolade til tre nøtter til askepott, aspik første juledagsmorgen og kveite etter fjøstid samme dag. Så da mamma ikke hadde tid, falt denne oppgaven på meg, frivillig selvsagt.

For deg som ikke vet hva aspik er, kommer forklaringen her. Det består av en stykk blomkålblanding, en boks bogskinke, seks egg (kun delene som har noe gult inni), og buljonggelé. Man danderer egg og gullerot fint oppover siden på en form, gjerne en sånn form med hull i midten, og så stapper man bare resten av grønnsakene og skinka oppi og fyller etter med buljonggeléen som ikke har blitt til gelé enda. Etter minimum seks timer i kjøleskapet til stivning, er vidunderet klart. 

Så det ble aspik-jul i år også. Og eggsalat og varm sjokolade og kveite og ribbe og pakker og mye familiekos. Men tre nøtter til askepott ble det ikke, da lå jeg under bordet og sov, utslitt etter en tidlig morgen med aspik-laging. 

Ingen kommentarer: